Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να ακούσετε, είναι εφικτό και ασφαλές να μάθει να πετάει κάποιος με ένα αλεξίπτωτο LittleCloud. Έχουμε σχεδιάσειτην γκάμα EZ σε μεγαλύτερα μεγέθη για αυτό το σκοπό. Εκατοντάδες μαθητές έχουν εκπαιδευτεί με τα EZ XL, XXL, και το KingSize. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια από τις αποδοτικότερες και γρήγορες μεθόδους για εκμάθηση.Αυτό οφείλεται απλά στην πολύ εύκολη και άμεση συμπεριφορά του EZ:  Αντιδρούν άμεσα στις εντολές σας, επιτρέποντας να καταλάβετε ευκολότερα τις αντιδράσεις της πτέρυγας σε σχέση με τους χειρισμούς σας.

Είναι πολύ εύκολα στο στήσιμο, στο σήκωμα και στην προσγείωση. Το κοντρόλ τους στο έδαφος είναι διασκεδαστικό. Τα μεγέθη XL και XXL είναι επίσης πιστοποιημένα με EN B(low) ,κάτι το οποίο τους δίνει το πράσινο φως για να χρησιμοποιούνται από σχολές.

Αυτό εξαρτάται από την φόρτιση της πτέρυγας. Με χαμηλή φόρτιση (αυτό που ονομάζουμε εμείς βέλτιστο εύρος βάρους), θα έχετε την δυνατότητα να πετάτε με θερμικά, πτήσεις αποστάσεων, τοπικές πτήσεις, hike&fly, δυναμικό…Σε σύγκριση με ένα κλασικό αλεξίπτωτο πλαγιάς με το ίδιο εύρος βάρους, θα είστε σε λίγο πιο μειονεκτική θέση στις πάρα πολύ ασθενικές συνθήκες, αλλά θα είστε σε πλεονεκτική θέση και πιο άνετα όταν ανεβαίνει ο άνεμος προς το ανώτερο όριο. Η κύρια διαφορά τους είναι ο βαθμός καθόδου, είναι λίγο μεγαλύτερος, και έχει λίγο περισσότερη ταχύτητα, (αυτό στο τέλος έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν τον ίδιο λόγο κατολίσθησης). Πάνω από όλα, θα κάνετε πιθανόν περισσότερες πτήσεις λόγω της ευκολίας στη χρήση του, στο στήσιμο και τον διασκεδαστικό χειρισμό του.Ακόμα και σε μια συνηθισμένη μέρα, ο δείκτης της διασκέδασης σας θα είναι υψηλότερος. Εάν αυξήσετε το φορτίο σας, θα αυξήσετε το πάνω εύρος και θα μειώσετε το κάτω εύρος του βέλτιστου βάρους πτήσης. Αυτό σας επιτρέπει, εάν οι τεχνικές σας είναι επαρκείς, να πετάτε σε συνθήκες με τις οποίες δεν θα πετάγατε με ένα κλασικό αλεξίπτωτο πλαγιάς. Όλα τα μοντέλα είναι κατάλληλα λόγω του βάρους και του όγκου τους για πτήσεις Hike&Fly, (Πεζοπορία & Πτήση) και για ταξίδια,(μικρός όγκος διπλώματος). Θεωρούμε ότι το να πετάς είναι όπως το να κάνεις kite ή ιστιοσανίδα. Χρειάζεσαι διαφορετικό εξοπλισμό για να μπορείς να εκμεταλλευτείς τα πλεονεκτήματα που σου δίνουν οι εκάστοτε συνθήκες. Το να αφιερώνεις περισσότερο χρόνο  όταν βρίσκεσαι στον αέρα, είναι το κλειδί για την ασφάλεια αλλά και την διασκέδαση σου.

Κάθε αλεξίπτωτο είναι βελτιστοποιημένο στη σχέση βάρους εναντίον ανθεκτικότητας: Εμείς χρησιμοποιούμε έναν έξυπνο συνδυασμό βάρους υφασμάτων και κατασκευής προκειμένου να μειώσουμε το βάρος του αλεξιπτώτου. Είμαστε εστιασμένοι πολύ στις παραμέτρους του σχήματος για να αποφεύγουμε να τοποθετούμε έξτρα ενισχύσεις στην κατασκευή του αλεξιπτώτου (μικρές μπανέλες στο χείλος εκφυγής, μεγάλες πλαστικές ράβδους, έξτρα ιμάντες συμπίεσης…). Αποτέλεσμα, τα αλεξίπτωτα μας είναι εξαιρετικού χαμηλού βάρους,  παρόλο που δεν χρησιμοποιούμε τα πολύ ελαφρά υλικά.

Εάν κοιτάτε μόνο τα διαγράμματα, ίσως να αναρωτιέστε τι θα είναι καλύτερο να επιλέξετε, ένα ΕΖ ή ένα GT. Τα νέα GT χρησιμοποιούνται από σχολές και δεν έχουν δείξει κανένα πρόβλημα! Ο κύριος λόγος για να επιλέξετε ένα EZ XL ή XXL ,αντί για ένα GT, είναι η χαμηλότερη τιμή και η πιστοποίηση, αν αυτό ενδιαφέρει. Είναι και τα δύο πολύ εύκολα, διασκεδαστικά, αλλά το GT προσφέρει μια μεγαλύτερη σε πρόσβαση γκάμα.

Σε όλα τα αλεξίπτωτα τις LIttleCloud, μπορούμε να βρούμε κάποια κοινά στοιχεία τα οποία τα καθιστούν μοναδικά και τα χαρακτηρίζουν σαν ένα είδος εμπορικού σήματος.

Χειρισμός: Όλα τα αλεξίπτωτά μας, έχουν τύχει ιδιαίτερης προσοχής στα χαρακτηριστικά του χειρισμού τους. Αυτός ο χειρισμός μπορεί να χαρακτηριστεί ως άμεσος, προοδευτικός και πολύ εύληπτος.

Μειωμένο Pitch,(πρόνευση) : Το pitch είναι κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι ανώφελο κατά την πτήση,(εκτός από τα ακροβατικά). Κάνει την πτήση πιο πολύπλοκη, και αυξάνει τις συνέπειες από απρόοπτων καταστάσεων κατά την πτήση. Να τονισθεί εδώ ότι πολλοί μπερδεύουν το pitch με το στιγμιαίο «χτύπημα»στο θερμικό. Ένα αλεξίπτωτο με μειωμένο pitch στο θερμικό μπορεί να έχει στιγμιαία μια τέτοια συμπεριφορά.

Μεγάλη διαδρομή φρένων: Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια συνυπάρχει με την μεγάλη διαδρομή των φρένων πριν το Stall,(απώλεια στήριξης).Αυτό μειώνει το ρίσκο σε υπερβολικές διορθώσεις όταν συμβεί ένα κλείσιμο, ή σε περιπτώσεις που κάποιος παίζει με το σημείο stall (toplanding, δυναμικό…).

Εύληπτο: Δουλεύουμε σκληρά για να μπορούμε να κάνουμε όλα τα αλεξίπτωτα εύκολα στη χρήση και στο να τα καταλαβαίνει κανείς. Θα νιώσετε άνετα και ασφαλής σα να είστε στο σπίτι σας.

Ασφαλές: Πετάμε παρά πολύ με όλα τα αλεξίπτωτα σε ένα μεγάλο εύρος συνθηκών για να σιγουρευτούμε ότι η συμπεριφορά τους είναι ασφαλής. Δημοσιεύουμε βίντεο με πτήσεις τους ,όπου τα τεστάρουμε για να δώσουμε μια εικόνα στο πώς συμπεριφέρονται σε προκαλούμενα κλεισίματα.

Στην γκάμα της LittleCloud,θα βρείτε μεγέθη και μοντέλα τα οποία θα σας επιτρέψουν να πετάτε στις ίδιες συνθήκες με ένα κλασικό αλεξίπτωτο πλαγιάς. Παρόλο που θα πετάτε στις ίδιες συνθήκες, η αίσθηση που θα έχετε θα κάνει την μεγάλη διαφορά.

Κοντύτερα σχοινάκια: Πιο άμεσο στους χειρισμούς. Θα σας προσφέρει έναν πιο ακριβές και διασκεδαστικό χειρισμό. Η ακτίνα της στροφής είναι μικρότερη και αυτό βοηθά να κεντράρετε τον πυρήνα του θερμικού πιο κλειστά. Τα κοντύτερα σχοινάκια μειώνουν το pitch στα αλεξίπτωτα της LittleCloud, κάτι το οποίο σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα και να επικεντρώνεστε στο στόχο σας κατά την πτήση. Μπορεί να νιώθετε μια μικρή «επίθεση» στο pitch και στο roll, αλλά αυτή είναι στιγμιαία και σταματά αμέσως, λόγω του φαινόμενου του εκκρεμούς. Η προετοιμασία είναι πολύ πιο γρήγορη και χρειάζεται μικρότερο χώρο για να απογειωθεί.

Ταχύτητα: Τα αλεξίπτωτα της LIttleCloud έχουν λίγο μικρότερες επιφάνειες για το βέλτιστο εύρος φόρτισης. Αυτό σας δίνει επιπλέων ταχύτητα μερικών χιλιομέτρων (4/5 χλμ/ω), μια καλή διεισδυτικότητα στον αέρα, μια καλή αντίσταση στα κλεισίματα, (ας σημειωθεί ότι οποιαδήποτε κατασκευή μη συμπαγής, μπορεί να κλείσει σε ορισμένες συνθήκες!).

Εξ αιτίας των δυο αυτών διαφορών, θα πρέπει να προσαρμόσετε τον τρόπο χειρισμού του αλεξιπτώτου σας:

– Χρησιμοποιείστε περισσότερο εξωτερικό φρένο για να σταματήσετε το βούτηγμα στις κλειστές στροφές η να τις κάνετε πιο επίπεδες στις ασθενικές συνθήκες.

-Προσδοκάτε λίγο περισσότερα όταν θερμικάρετε, ειδικά στις ασθενικές συνθήκες θα πρέπει να επικεντρώνεστε περισσότερο στον πυρήνα και να τον δουλεύετε. Στην τελική, θα πρέπει να είστε σε θέση να εκτελέσετε τον ίδιο τύπο πτήσης όπως και με ένα κλασικό αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Μεγάλες αποστάσεις έχουν επιτευχθεί με το Goose και το GT !!! Ακόμα και το ΕΖ L ήταν εφικτή πτήση απόστασης 100χλμ.