Intro

Η LittleCloud παρουσιάζει την πρώτη γκάμα Kite (αετών) : ΤoPelican. Ο Τομ λέει : «Δούλευα στην βιομηχανία των Kite (από το 1999) για κάποιες εταιρείες ,όπως οι Nova,Takoon, Ozone, ΗQ, φτιάχνοντας και κατασκευάζοντας kite με το TBKiteboarding (2006-2010). Πρόσφατα ανακάλυψα το foilboard . Αυτός ο νέος τομέας του kite είναι πιο κοντά στην πτήση; Πολύ καλή ολίσθηση, μεγάλη ικανότητα στο να «σχίζεις» τα νερά,(water XC), ταχύτητα… Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω τα δικά μου Kite με την LittleCloud! Παρά την τάση στην κατασκευή των kite των υψηλών επιδόσεων, που είναι πραγματικά γρήγορα αλλά με προβλήματα όπως γραβάτες κ.α. ,έμεινα προσηλωμένος στη φιλοσοφία της 100% απόλαυσης της Littlecloud. Χρησιμοποίησα όλη τη γνώση μου στη σχεδίαση μιας γκάμας kite η οποία θα παρέχει επιδόσεις, μεγάλο ανεμολογικό εύρος, εύκολη χρήση και ασφάλεια. Το Pelican έχει τρία μεγέθη. Για να γεμίσω με αέρα το Pelican, προκειμένου να απενεργοποιήσω τις αεροβαλβίδες,τον εξόπλισα με ένα απλό αλλά αποδοτικό σύστημα. Αυτό του επιτρέπει την πιο ασφαλή χρήση πάνω στο χιόνι ! Ζω επίσης σε μια περιοχή που έχουμε πολύ χιόνι τη χειμερινή περίοδο…τοKite στο χιόνι είναι ένας φανταστικός τρόπος να εξερευνείς τα βουνά το χειμώνα. Όπως και με τα θερμικά, μπορείς να ανεβείς πλαγιές και να ταξιδέψεις με την βοήθεια του αέρα.  Οι κλειστές κυψέλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για kite στο χιόνι αλλά οι ανοιχτές προσφέρουν ένα υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Description

ToPelican έχει κλειστές κυψέλες (οι οποίες είναι ανεστρέψιμες) το foilkite απευθύνεται σε χρήστες με κάποια σχετική εμπειρία. Πολύ καλή ικανότητα ανόδου, άμεσος χειρισμός, μεγάλο ανεμολογικό εύρος χρήσης, χρήση και σε χαμηλής έντασης άνεμο. Το Pelican έχει ευρεία χρήση γκάμας δράσεων τόσο στο νερό όσο και στο χιόνι.

3 μεγέθη,(7/10/13) είναι αρκετά για  να καλύψουν τις περισσότερες συνθήκες kite, κρατώντας το χρήστη πάντα αποδοτικό!

Οι κυψέλες συμπεριφέρονται διαφορετικά από τα φουσκωτά tubekites. H μαλακή κατασκευή, ο ελάχιστα πιο σύνθετος χειρισμός, απαιτεί διαφορετικές τεχνικές από τον χρήστη. Αυτές τις τεχνικές είναι εύκολο να τις μάθει κάποιος και δεν το κάνει πιο περίπλοκο.

Μια από τις πολλές τεχνικές είναι το σήκωμα του kite στο νερό. Στα τελευταία 17 χρόνια kite και με τα χιλιάδες μαθήματα, μπορώ να μετρήσω στα δάχτυλα των χεριών μου τις ελάχιστες φορές που χρειάστηκε να κολυμπήσω πίσω στην ακτή…Τις περισσότερες φορές μια πρωτότυπη κατασκευή η ένα λάθος τριμάρισμα ήταν ο λόγος αυτών των περιπτώσεων …Θα παρέχουμε κάποια βίντεο στο μέλλον ώστε να μοιραστούμε τις εμπειρίες και τις μεθόδους μας στο πώς γίνεται ακριβώς. Με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι : Τα Foilkite αν γεμίσουν με νερό ,δεν βουλιάζουν όπως διαδίδονται κάποιοι μύθοι: Το Nylon του υφάσματος επιπλέει στο νερό ακόμα και αν έχει γεμίσει 100% όλο το kite με νερό…;) !

Τεχνικά

Όπως και με τα αλεξίπτωτά όπου σχεδιάζω και πετάω, αγαπώ το την καλή αίσθηση του χειρισμού, και δεν θέλω να φοβάμαι την πτέρυγά μου σε οποιεσδήποτε συνθήκες…αυτό το κάνει διασκεδαστικό!

Στον σχεδιασμό των Kite, ανακάλυψα ότι το διάταμα, (Aspectratio) δεν βγάζει προβλήματα όπως στα αλεξίπτωτα, ως ένα όριο.

Το διάταμα του Pelican είναι προοδευτικό από 5.4 στο 7 έως 6.2 στο 13. Αυτό βοηθά για να διατηρούνται οι πολύ καλές επιδόσεις.

Με μικρής έντασης ανέμο είναι απίστευτο, με το δικό μου foilboard, με 25μ σχοινιά, μπορώ κυριολεκτικά και σερφάρω με στη λίμνη που βρίσκεται κοντά στο γραφείο με άνεμο 7 έως 10 χλμ. με το 13αρι.

Χρησιμοποιώ την ίδια αεροτομή της γκάμας των αλεξιπτώτων της Littlecloud. To προφίλ δίνει θετική δυναμική σε όλες τις στιγμές , οποίο μεταφράζεται με την διεισδυτικότητα στον άνεμο.

Μία διείσδυση όπως όταν πετάς με αλεξίπτωτο, νιώθεις δια μέσου της μπάρας πώς είναι ο άνεμος, βοηθώντας  τέλεια στον έλεγχο του kite, εκμεταλλευόμενος τα περισσότερα πλεονεκτήματα του ανέμου.

Ο καταπληκτικός χειρισμός και η σταθερότητα ενισχύονται από την τοξοειδής σχεδίαση.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι αυτό δεν επιδρά στις επιδόσεις και την αποδοτικότητα του Kite όσο αυτή η τοξοειδής σχεδίαση διατηρεί ένα μεγάλο διάταμα!

Επίσης επιτρέπει στο kite να συνεχίζει να τραβάει κατά την διάρκεια των κλειστών στροφών,  να αναπτύσσει δύναμη κατά την ανάβαση σε χιόνια ή κατά τα άλματα.

Κατασκευή

Αντίθετα από άλλες εταιρείες εμείς δεν συναρμολογούμε τα πάνελ με κολλήσεις.

Το kite δεν είναι 100% αντιανεμικό, αλλά από τα 16 χρόνια εμπειρίας μας με τις τυποποιημένες ραφές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απολύτως στο να ξανά απογειώσει κανείς από το νερό, ακόμα και όταν αρχίζει να ξεφουσκώνει λίγο. Πιστεύουμε ότι αυτό βοηθά στην αντοχή κατά την αποφυγή περισσότερης πίεσης κατά το δίπλωμα ,όταν για παράδειγμα πακετάρεται.

Το Pelican δενείναιεπίσηςεξοπλισμένομε “pressure release system” ή “anti-blow out system”. Αυτά τα συστήματα προσθέτουν πολυπλοκότητα στο θόλο και δεν είμαστε πεπεισμένοι για την αποδοτικότητα τους.

Είναι σημαντικό να έχει κανείς υπόψη του, ότι οποιοδήποτε Kite χτυπήσει σκληρά στο έδαφος ή στο νερό μπορεί να πάθει ζημιά!

Το Pelican είναι φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά για την διασφάλιση της αντοχής στο χρόνο και την χρήση. Το βάρος είναι σημαντικός παράγοντας για τον χειρισμό  στις ασθενικές συνθήκες. Τα kites είναι κατασκευασμένα με ένα συνδυασμό πανιών των 20D και 30D, (35γρ./41γρ.) για να εξασφαλισθεί το μέγιστο βάρος κατά την αντίσταση και η διάρκεια στο χρόνο. Αυτό παρέχει μεγάλη επιτάχυνση, άμεσο χειρισμό, και πολύ καλή σταθερότητα στο pitch.

Τα σχοινάκια αποτελούνται από «γυμνά» dyneema για ενίσχυση της δύναμης και της έλξης. Η δύναμη και η επιλογή των υλικών καθιστούν τον έλεγχο εύκολο.

Ο έλεγχος έχει βελτιωθεί : Λιγότερα σχοινάκια σημαίνει λιγότερη ταλαιπωρία, μικρότερη οπισθέλκουσα,(περισσότερες επιδόσεις / ταχύτητα)

Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές μπανέλες στο χείλος προσβολής για να διατηρήσουμε το σχήμα της μορφής του. Η εμπειρία μας λέει ότι αυτό  επηρεάζει την σταθερότητα του Kite και του δίνει μια αρκετά επιθετική συμπεριφορά στα κλεισίματα, γραβάτες… Δεν παρατηρήσαμε κάποια διαφορά στις επιδόσεις και αυτό βοηθά και στο βάρος!

Υπάρχουν 4 με 6 κυψέλες κλειστές με βαλβίδες . Αυτό το σύστημα είναι σχεδιασμένο έτσι,  ώστε να μπαίνει ο αέρας μέσα άλλα όχι έξω. Σε περίπτωση που το Kite πέσει το νερό, το κρατάει φουσκωμένο και επιτρέπει στον χρήστη να το ξανασηκώσει. Εάν επαναλαμβάνετε την τεχνική απογείωσης του Kite, αυτό θα σας δώσει την δυνατότητα να το πετάτε ακόμα και με άνεμο έντασης λιγότερο από 7 χλμ. Αυτές οι βαλβίδες μπορούν να απενεργοποιηθούν για χρήση στο έδαφός ή στο χιόνι.

Για να μπορείτε να έχετε την επιλογή στο τι χρειάζεστε, το Pelican παραδίδεται χωρίς μπάρα και χωρίς σάκο μεταφοράς.

Το Pelican παρέχεται με μια ειδική συσκευή, τους «τυφλούς» συνδετήρες, αυτό επιτρέπει την σύνδεση της μπάρας στο kite χωρίς να ανοιχτεί το Kite, ο σάκος, ή να ξετυλιχτούν τα σχοινάκια. Με τους «τυφλούς» συνδετήρες , μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μπάρα για διαφορετικά Kites.

Φυσικά, μπάρες και σάκοι μεταφοράς μπορούν να παραγγελθούν ξεχωριστά.